kremisimo voćna torta
SASTOJCI:
- 1 pakovanje kremisimo kora
za prvi fil:
- 700g kisele pavlake sa 20%mm
- 250g šećera u prahu
- 300g mlevenog keksa
za drugi fil:
- 500g jagoda ili malina
- 10 kašika šećera
- 2dcl vode
- 2 pudinga od jagode
za treći fil:
- 500g belog šlag krema u prahu
- 5dcl gazirane vode
PRIPREMA:
Prvi fil: U posudi izmešati kiselu pavlaku i šećer u prahu, dodati mleveni keks i sve izmešati. Drugi fil: U posudu staviti jagode i šećer i kuvati dok se šećer ne istopi. Izmešati puding sa vodom i dodati u jagode i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Treći fil: Umutiti šlag krem sa gaziranom vodom. Od ovog šlaga uzeti 6 kašika i dodati u prvi fil sa keksom. Na tacnu staviti koru, preko premazati sa 1/3 prvog fila, 1/3 drugog fila pa 1/4 trećeg fila. Preko staviti drugu koru, taj postupak ponavljati sve dok kore ne budu utrošene. Gotovu tortu ukrasiti sa šlagom i ostaviti da odstoji najmanje 1h u frižideru.
